Skip to main content

Solliciteren bij I-SEC

Als je solliciteert bij I-SEC doorloop je een uitgebreide selectieprocedure. Deze procedure is waarschijnlijk anders dan je gewend bent bij andere werkgevers. Verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van miljoenen passagiers op Schiphol is niet zomaar een taak en daarom willen we zeker weten of het werk goed bij je past. Met onze zorgvuldige selectieprocedure proberen wij zo goed mogelijk uit te vinden of jij geschikt bent voor de verantwoordelijke taak en – minstens zo belangrijk – of het voor jou een baan is waar jij veel plezier in gaat beleven.

STAP 1: Solliciteren via de site

Zodra je de vacature hebt gevonden die het beste bij je past kun je direct solliciteren via het sollicitatieformulier. Voer de gewenste gegevens in en voeg je cv en eventuele andere documenten toe. Na het verzenden ontvang je een bevestiging en wordt je sollicitatie in behandeling genomen.

STAP 2: Eerste selectieronde

Onze recruiters gaan direct aan de slag met je sollicitatie. Binnen afzienbare tijd laten we je weten of je voldoet aan de criteria en of wij denken dat jij geschikt bent om bij I-SEC aan de slag te gaan.

STAP 3: Online tests

Zodra je sollicitatie in de eerste selectieronde positief beoordeeld is ontvang je van ons een uitnodiging voor de online tests. Deze tests dien je zelf thuis vanaf je computer, mobiele telefoon of tablet uit te voeren. De tests waar we je voor uitnodigen zijn onder meer een kleurenblindheidstest, een Engelse taaltest en een ruimtelijke inzicht test. Houd er rekening mee dat de test ongeveer 30 minuten in beslag neemt. We adviseren je om er voor te zorgen dat je de test uitvoert op een moment dat je niet gestoord wordt en voldoende tijd hebt om de test uit te voeren. Zo verhoog je je kans van slagen voor deze selectiestap. Na het voltooien van de test worden de resultaten beoordeeld door de recruiters van I-SEC. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stap 4: Persoonlijk gesprek

De recruiters plannen samen met jou een persoonlijk gesprek in. Tijdens het gesprek wordt onder andere getoetst op je motivatie, stressbestendigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en je kennis over de ontwikkelingen binnen de burgerluchtvaart. Bij een positief oordeel ga je door naar de laatste selectiestap: De screening door de AIVD en de Koninklijke Marechaussee.

Stap 5: Screening AIVD en Justitie

Om Luchthavenbeveiliger te kunnen worden dien je van onbesproken gedrag te zijn. Om dit te kunnen controleren zal I-SEC een screening laten uitvoeren door de AIVD en de Koninklijke Marechaussee. Je krijgt van ons te horen welke documenten je op welke wijze dient aan te leveren. Zodra we alle gegevens hebben ontvangen, start de screening.

Stap 6: Basic Aviation Security Training (BAST)

Is de screening door de instanties akkoord bevonden dan ben je in principe aangenomen en kun je direct starten met deze basisopleiding van acht werkdagen. De training is een investering in je loopbaan en de dagen waarin je deze training volgt worden niet door ons vergoed. De kosten van de training worden wel door I-SEC betaald. Deze moet met een positief resultaat worden beëindigd voordat je daadwerkelijk als Luchthavenbeveiliger aan het werk kunt gaan.

Stap 7: Gefeliciteerd. Je kunt aan de slag!

Na het behalen van de BAST heb je je doel bereikt en ga je aan de slag als beveiliger op de Luchthaven Schiphol! Heb je nog geen diploma, dan ga je van start met de opleiding Beveiliger II aan het Schiphol College. De eerste twee weken bij ons in dienst krijg je theorie, waarna je vervolgens als Luchthavenbeveiliger in de operatie gaat werken. Tijdens je proeftijd word je minimaal tien diensten gekoppeld aan een teamleader, zodat je in de praktijk de werkzaamheden kunt leren.

De overheid heeft besloten dat je maximaal één jaar ongediplomeerd als beveiliger mag werken. Je zal als ongediplomeerde beveiliger binnen dit jaar je diploma moeten behalen. In dit jaar word je dan begeleid door ons om je voor te bereiden op het theorie- en praktijkexamen.